Wat herinner jij je nog van jouw jeugd?

Ik kan me niet meer zoveel voor de geest halen. En dat geldt voor de meeste mensen. Vele jaren later weet je het gewoon niet meer precies.

Vroeger had je ook niet de filmmogelijkheden die er nu zijn. Stel je voor dat je af en toe één of meer video’s over jouw jeugdjaren zou kunnen terugkijken. Waarschijnlijk geef je dan makkelijk en met plezier antwoord op vragen zoals:

  • Wat vond je het allerleukst om te doen?
  • Wie waren je vrienden en vriendinnen?
  • Waar was je fan van?
  • Wat waren je dromen en toekomstplannen?

Jouw kind(eren) zo’n levenscadeau geven

Als je een persoonlijke video laat maken van jouw kind(eren), dan blijven herinneringen levendig en kleurrijk. Want je hebt er voor altijd letterlijk beeld bij. Zowel voor ouders als kinderen is dat iets heel bijzonders. Zeker als je het een paar jaar later terugkijkt.

Zelf heb ik het al in de praktijk gebracht. Ik kwam op het idee door het televisieprogramma 5 jaar later. Aan bekende Nederlanders was gevraagd: Wat zijn je toekomstplannen? In de uitzending bekeken ze vijf jaar later samen met die BN’er de beelden.

Mijn neven en nichten waren toentertijd tussen de 15 en 20 jaar en vonden het leuk om iets soortgelijks te doen. Tijdens het eerstvolgende, jaarlijkse familieweekend in een vakantiehuisje, heb ik de videocamera meegenomen en vragen gesteld over nu en de toekomst.

  • Wie ben je?
  • Wat zijn je dagelijkse bezigheden en hobby’s?
  • Wat zijn je plannen of wensen voor de komende jaren?
  • Vragen die op dat moment misschien niet zo interessant lijken, maar later van historische waarde kunnen zijn… Die opnames heb ik 5 jaar lang ongezien bewaard.

Vijf jaar later

In december 2015 heb ik met iedere neef en nicht apart hun opname teruggekeken en dat gefilmd. Vervolgens heb ik daar per persoon een videomontage van ongeveer een half uur van gemaakt. Samen met de hele familie hebben we al die video’s bekeken.

Het was interessant en ontzettend leuk om te bekijken, zeker voor de ouders. Want zij hoorden verrassende antwoorden, die op zo’n leeftijd niet snel met ouders gedeeld worden.

Hier een kort fragment uit één van de video’s

Een persoonlijke video laten maken van jouw kind(eren)

Zou jij graag zulke video’s willen laten maken? Dat kan. Ik ga in gesprek met jouw zoon of dochter, neef of nicht en daar worden video opnames van gemaakt. Die opnames worden vervolgens een paar jaar bewaard. Hoe lang precies gaat uiteraard in overleg.

Na een aantal jaren ga ik weer met diegene zitten en bespreken we wat er toentertijd gezegd is. Ook dat wordt gefilmd. Ik maak daar vervolgens een goedlopend geheel van. Kinderen bepalen overigens zelf of de ouders en andere familieleden het allemaal mogen zien en horen.

De mooiste periode om dit te doen, is denk ik met kinderen in de middelbare school leeftijd. Dan gebeurt er veel in je leven en ontstaan de eerste concrete plannen en ideeën. Denk bijvoorbeeld aan serieuze verkering krijgen, eindexamen doen, een vervolgopleiding kiezen enzovoorts.

Wil je graag meer weten over dit soort video’s?

Neem gerust contact op. Dan bespreken we volledig vrijblijvend de mogelijkheden en prijzen.

PS – Mocht er geen behoefte zijn aan een vervolggesprek een paar jaar later, dan krijg je gewoon de ruwe opnames.